Noutăţi

Lansarea monedei de argint aniversară Fiat 500

  • Monetaria Italiană de Stat lansează o nouă monedă care sărbătorește iconicul Fiat 500.
  • Moneda are o valoare nominală de 5 Euro * și marchează aniversarea a 60 de ani a modelului legendar.
  • Ambele chipuri prezintă profilul inconfundabil al lui 500.
  • Doar 4.000 de unitati vor fi emise, făcând moneda un adevărat colector.

Monetaria Italiană de Stat (Istituto Poligrafico e Zecca dello Stato) a lansat o nouă monedă ediție limitată, care sărbătorește istoria Fiatului 500, pentru a celebra a 60-a aniversare a modelului. Prezentat de Ministerul italian al Economiei și Finanțelor, moneda, care are o valoare nominală de 5 Euro, a fost proiectată de maestrul Claudia Momoni. Un total de doar 4.000 de monede "necirculate" vor fi bătute, devenind fiecare câte un element colector adevărat.
Aversul prezintă modelul Fiat 500 din 1957 și modelul actual în perspectivă, înconjurat de cuvintele "Repubblica Italiana". Inversul prezinta profilul inconfundabil al clasicului 500 cu datele din anii 1957 si 2017 - anul in care a fost produs primul Fiat 500 si anul in care a fost emisa moneda - precum si valoarea nominala a monedei de 5 Euro. Moneda - o lucrare reală în miniatură care sărbătorește realizarea unui vis mare de mobilitate și libertate - poartă de asemenea și originalul "R", arătând că a fost bătut la Roma și numele gravorului alături de logoul Fiat 500 în stil din posterele publicitare originale.
Emiterea monedei este cea mai recentă într-o lungă serie de sărbători care marchează aniversarea a 60 de ani a Fiat 500 și vine la doar câteva luni după o altă ocazie instituțională importantă când a fost lansată o ștampilă comemorativă de către oficiul poștal italian. Importanța globală și reputația unui adevărat idol de design 500 a fost recunoscută și prin adăugarea sa la colecția permanentă a Muzeului de Artă Modernă (MoMA) din New York. Între timp, capacitatea durabilă a modelului de a genera entuziasm a fost capturată în primul scurt film al lui Fiat, "Ne vedem în viitor", cu actorul premiat cu Oscar Adrien Brody și un original 500 alături de ediția specială 500 Anniversario.
Până în prezent, videoclipul a fost vizionat de aproximativ 19 milioane de ori. Entuziaști, colecționari și membri ai publicului s-au alăturat, de asemenea, unui turneu "500 Forever Young", in care au vizitat frumoase locaţii din întreaga Europă.
În istoria sa de 60 de ani, Fiat 500 a îmbunătățit viața de zi cu zi a milioane de oameni. Producția sa a reprezentat o parte importantă a redresării economice postbelice a Italiei și mașina a pus națiunea pe patru roți înainte de a fi exportată în întreaga lume. Astăzi, 80% din toate cele 500 de mașini sunt vândute în afara Italiei și este una dintre cele mai bine vândute mașini din Europa, ocupând prima poziție în opt țări și printre primele trei în alte șase țări.

 

Turin, 26 octombrie 2017

* Moneda poate fi achiziționată de la canalele de vânzări Istituto del Poligrafico e della Zecca pentru 40 Euro.

„East-Test” SRL- dealer official Fiat® în Moldova. Adresa mun.Chișinău, str. Chișinăului 3. Tel.: (+373) 22 467922. E-mail: easttest@mtc.md

All right reserved © EastTest, 2016